Επείγοντα

Η σωστή και άμεση αντιμετώπιση ενός τραύματος ή μιας επείγουσας κατάστασης, είναι κρίσιμο στοιχείο για την εύρεση της αποτελεσματικότερης λύσης.

Καλέστε μας τώρα: +30 210 89 44 733

Πονόδοντος

Συνήθως προκαλείται από τερηδόνα που είναι κοντά ή έχει φτάσει στον πολφό (νεύρο) ή και έχει προκαλέσει την νέκρωσή του με πιθανή την εκδήλωση αποστήματος

Τραύμα Δοντιού

Οι τραυματισμοί των δοντιών και των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν το δόντι είναι πολύ συχνοί κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας.

Πρήξιμο

Συνήθως συνοδεύει την οδοντοφατνιακή λοίμωξη (απόστημα) και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης διότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές.

Τραύμα Μαλακών Ιστών

Πολύ συχνοί κατά την ηλικία των 2 ετών, όπου δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί εντελώς το βάδισμα του παιδιού, αλλά και αργότερα, σε παιδιά σχολικής ηλικίας, την ώρα του διαλείμματος ή του παιχνιδιού.

Άφθες

Οι άφθες είναι μικρά έλκη δηλαδή πληγές στο βλεννογόνο του στόματος. Είναι μεμονωμένες ή πολλαπλές και κάνουν συνήθως ένα κύκλο 7-10 ημερών μέχρι να φύγουν. Εξαιρετικά επώδυνες, παρεμποδίζουν τη μάσηση και συχνά εκλαμβάνονται ως πονόδοντος από τα παιδιά.

Ερπητική Ουλοστοματίτιδα

Ο ιός του έρπητα είναι πολύ διαδεδομένος και μπορεί να προσβάλλει όλες τις ηλικίες. Η πρώτη επαφή με τον ιό μπορεί να ξεκινήσει κατά την παιδική ηλικία, με επώδυνες εκδηλώσεις στη στοματική κοιλότητα.